七年级英语下册模块综合检测考试题及答案

2017-01-12 16:57

在即将到来的期末考试,同学们要如何准备呢?接下来是小编为大家带来的关于七年级英语下册模块综合检测考试题及答案,希望会对大家有所帮助。

七年级英语下册模块综合检测考试题及答案:

典例分析

例 用动词的适当形式填空。

1. She often__________ her homework at night, but she__________ her homework now. (do)

2. They__________(not play) football now. they often__________(play) football after school.

3. __________she__________(sing) now? No. But she likes__________(dance).

4. There__________(be)tow cups of tea on the table. Would you like__________(drink) a cup of tea?

5. __________(not worry). Let me__________(help) you with your English.

思维分析:本题考查现在进行时和一般现在时的区别。根据它们的时间状语不同,确定用不同的时态。

答案:1. does, is doing 2. aren’t playing, play 3. Is, singing, dancing 4. are, to drink 5. Don’t worry, help

规律总结

1.方法点拨:动词填空题的解题思路是:

1.首先看是否能套句式。

2.根据时间状语或联系上下文,确定用何种时态。一般现在时的标志性时间状语是always, usually, often, sometimes, every day(year/week...)等,现在进行时的标志性词语是now, Look! listen, at the moment等。

3.确定了时态后选用其谓语的不同形式。

第2模块综合检测题

(时间:60分钟 满分:100分)

一、单项填空。(20分)

1. Here is the eraser. Give__________.

A. me it B. it him C. it to him

答案:C 解析:give sb. sth就相当于give sth to sb,但是当间接宾语是人称代词时,只能用give sth. to do sb。

2. The Wangs__________ having supper now.

A. is B. are C. /

答案:B 解析:在英语中说某一家人用the+姓-s,作主语时,要视为复数形式。

3. Here are your trousers. Put__________.

A. on it B. them on C. on them

答案:B 解析:本题考查“动词+副词”短语的用法,若宾语是名词可放在副词之前或之后,若宾语是人称代词,要用人称代词的宾格,放在动、副词之间。

4. My brother and I__________ in our room now.

A. are doing my homework

B. are doing his homework

C. are doing our homework

答案:C 解析:做作业do one’s homework,在此one’s应该用主语对应的形容词性物主代词。

5. —Can I borrow your English-Chinese dictionary?

—Sorry. I__________ it now.

A. lend B. am using C. borrow

答案:B 解析:出现now,应该用现在进行时。

6. —What__________ you good at?

—I like__________ football very much.

A. are, playing

B. do, playing

C. do, to play

答案:A 解析:“擅长”be good at, like doing sth. /to do sth。

7. —Where __________you__________?

—I come from Beijing.

A. are, from B. do, from C. do, come

答案:A 解析:“来自”可以用come from或be from。

8. He__________ the window and sees some birds.

A. looks out of

B. looks for

C. looks after

答案:A 解析:本题考查look的几个短语,look out of向……外看,look for寻找,look after照看。根据句意B、C不合题意。

9. The woman is__________ mother.

A. a baby B. the baby’s C. the baby

答案:B 解析:本题考查名词所有格的用法。

10 .Jenny__________ in Canada.

A. lives B. is live C. living

答案:A 解析:本题考查一般现在时的用法。

二、完形填空。(20分)

Hi, boys and girls! Do you know Mr King? Let me 11 you something about him. Mr king has a car. In the 12 he takes his children to school in his car at seven. Then he drives to work. Mr King and his children don’t have 13 lunch at home but Mrs King 14 . She doesn’t go to 15 . She stays at home and does shopping and some cleaning in the morning. In the afternoon she usually goes 16 some of 17 friends, has tea and talks a lot 18 them. Then she cooks dinner for her family. Mr King comes back late. He comes home at 6:15 19 . The children 20 come back in their father’s car. They take a bus home. They usually come back before five.

11. A. say B. speak C. tell

12. A. morning B. afternoon C. evening

13. A. the B. a C. /

14. A. do B. does C. is

15. A. work B. school C. bed

16. A. to see B. to look C. to watch

17. A. his B. her C. she

18. A. of B. about C. with

19. A. pm B. am C. o’clock

20. A. aren’t B. doesn’t C. don’t

答案:11. C 解析:本题考查say, speak和tell的用法,tell一般用于tell sb. sth.

12. A 解析:根据上下文,应该是早上送孩子上学。

13. C 解析:在三餐前不加冠词。

14. B 解析:一般现在时,代替前面的实义动词,当主语是第三人称单数时用does。

15. A 解析:联系下文可知。

16. A 解析:本题考查see, look和watch的用法。look是不及物动词,要跟宾语,必须加介词;see是及物动词;watch是“观看”的意思。

17. B 解析:主语是Mrs King,“她的”应该用her。

18. C 解析:本题考查介词with的用法,“和……一起”。

19. A 解析:根据句意应该是下午。

20. C 解析:主语是the children,是复数形式。

三、阅读理解。(10分)

Ann lives in New York. Her father has a shop there and her mother is a doctor. She is seven years old and begins to go to school this autumn. It’s a little far from the shop and her father drives a car to take her to school every day. So she is never late for class and her teachers like her. It is Monday today. Miss Green is teaching them to count from one to ten. Ann is studying hard, and soon she can count them. Miss Green is happy and asks, “How many people are there in your family, Ann?” Ann stands up and says, “Two, Miss Green.” “Who are they?” “My father and my mother.” “Oh?” Miss Green is surprised(惊奇), she says, “There are three people in your family.” “Bur now I am not at home. I’m at school, you know.”

21. Ann is__________.

A. an English girl

B. an American girl

C. an American teacher

22. What grade is Ann in?

A. Grade Three.

B. Grade Two.

C. Grade One.

23. How does Ann go to school every day?

A. By car. B. By bike. C. By bus.

24. Why is Miss Green happy?

A. Ann is late for class.

B. Ann can count from one to ten.

C. The children are listening to her.

25. How many people are there in Ann’s family?

A. There are four.

B. There are two.

C. There are three.

答案:21. B 解析:从Ann lives in New York.可得到答案。

22. C 解析:从She is seven years old and begins to go to school this autumn.可得到答案。

23. A 解析:从…her father drives a car to take her to school every day.可得到答案。

24. B 解析:从文中Ann is studying hare, and soon she can count them.得到答案。

25. C 解析:从短文中可以知道Ann家有三口人,Ann和她的父母。

四、单词考查。(30分)

A)用方框内所给单词的适当形式填空。

watch, be, get, finish, she, have, open

26. Look! The boy__________ the window.

27. They __________ lunch now.

28. This is__________ English book.

29. He often goes to bed after he__________ his homework.

30. She often__________ up at six in the morning.

31. There__________ a lot of people in the park.

32. She often__________ TV at night.

B)选词填空。

33. She doesn’t like singing__________(and/or) dancing.

34. There is__________(a few/a little) milk in the bowl.

35. He doesn’t do his homework__________(at/in) night.

36. Please__________(say/speak) it in English.

37. She wants __________(go/to go) to the park tomorrow.

38. My parents often gives some money to__________(me/I).

39. I’m thirsty. Please__________(take/bring) me some water.

40. There are seven days in a__________(month/week).

答案:26. is opening 27. are having 28. her 29. finishes 30. gets 31. are 32. watches 33. or 34. a little 35. at 36. say 37. to go 38. me 39. bring 40. week

五、句型转换。(10分)

41. Can you give me a hand?(改为祈使句)

Please __________ __________ __________ __________!

42. What’s the meaning of the work?(改为同义句)

what__________ the word__________?

43. You are always forgetting important things.(改为一般疑问句)

__________ __________ __________forgetting important things?

44. My friend’s making me a kite.(改为复数句)

Our__________ __________ __________ __________kites.

45. Is he going shopping now?(作否定回答)

No, __________ __________.

答案:41. give me a hand 42. does, mean 43. Are you always 44. friends are making us 45. he isn’t

六、根据实际回答问题。(10分)

46. Do you like singing?

47. Can you play football?

48. Do you often ask any questions in class?

49. Is your English book in your bag now?

50. How many months are there in a year?

答案:略